Українські школярі вивчатимуть керування дронів

Міністерство освіти та науки планує оновити шкільну дисципліну «Захист України»

Дисципліна керування дронами

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Міністерство освіти і науки планує оновити шкільну дисципліну «Захист України», зміст якої буде актуалізований.

Відповідну інформацію зазначив міністр освіти та науки Оксен Лісовий. 

Як він повідомив, оновлена дисципліна навчатиме дітей якісній домедичній допомозі, мінній безпеці, керуванню дронами, орієнтуванню на місцевості тощо.

Передбачається, що пілотний проєкт оновленої дисципліни, який реалізовуватиметься у школах з різних областей, буде запущений вже у вересні.

«На основі відгуків учителів і учнів, які братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована. Аби пілот відбувся успішно, проведемо навчання для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму», — акцентував очільник освітнього відомства.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

Джерело сторінка Оксена Лісового

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді