Менше половини шкіл зможуть продовжити звичайну роботу

Теми:
Лише 38 % українських шкіл зможуть з 23 вересня працювати офлайн і не переходити на дистанційне навчання

Скільки шкіл зможуть працювати в карантинЗа якої умови працюватимуть заклади освіти, якщо посилять карантин

Більшість українських шкіл не зможе з 23 вересня працювати в звичному режимі в умовах нових карантинних обмежень.

Таку інформацію повідомила народна депутатка Юлія Гришина у своєму Телеграм-каналі.

Як вона відзначила, рівень вакцинації педагогічних колективів в країні залишається дуже низьким.

«Із 17 000 шкіл в Україні тільки 38% можуть працювати офлайн і не переходити на дистанційне навчання. Станом на 17 вересня вони мають рівень вакцинації співробітників від COVID-19 хоча б однієї дозою більше 80%», — наголосила Юлія Гришина.

Окрім того, народна депутатка зазначила, що, за інформацією обласних держадміністрацій, мають закритися майже всі школи в Чернівецькій, Львівській (90%), Івано-Франківській областях. У них рівень вакцинації персоналу нижчий за 80%.

«У Полтавській області працювати зможе лише третина (246 шкіл), інші перейдуть на дистанційку. І в жодному виші тут поки не вакцинували необхідну кількість викладачів. У Запорізькій області повністю закриють усі навчальні заклади, де немає 80% вакцинованих, до тих пір, поки в колективі не щепитимуться», — повідомила Юлія Гришина.

Зокрема, у Київській області продовжать роботу 48% дитсадків, 57% шкіл, 48% позашкільних навчальних закладів та 86% закладів професійно-технічної освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді