Набув чинності наказ про Типовий перелік спортивного інвентарю

Набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України № 648 щодо обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти

Обладнання спортивних приміщень

Готовність до роботи влітку: експрес-перевірка

На сайті освітнього відомства зазначили, що набув чинності наказ Міністерства від 31.05.2023 № 648, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 червня 2023 р. за № 1007/40063, яким затверджено оновлений Типовий перелік обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Мета відповідного документу — забезпечити єдині підходи до оснащення обладнанням та інвентарем фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти державної та комунальної форм власності. Це повинно поліпшити освітній процес уроків фізичної культури, а універсальність надати можливість використовувати його у позаурочній діяльності.

Зокрема, оновлений Типовий перелік містить обладнання та інвентар відповідно до нових, сучасних варіативних модулів, що внесені до оновленої модельної навчальної програми з фізичної культури для закладів загальної середньої освіти.

За допомогою обладнання та інвентарю, представленого у першому та другому розділах Типового переліку, в освітньому процесі реалізовується інваріантна частина навчальних програм, до якої належать теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка, зміст яких втілюється упродовж кожного уроку з фізичної культури.

У третьому розділі зазначається обладнання спеціального призначення відповідно до певного виду спорту, що представлений у вигляді варіативного модуля в начальних програмах.

Джерело МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді