Будуть посилювати поліцейську присутність у школах

Теми:
У школах з'являться вихователі, які пройдуть навчання на базі навчальних закладів системи МВС

Поліцейська присутність у школіБезпечність приміщень і території: п’ять документів-доказів

Міністерство внутрішніх справ запроваджує проєкт «Безпечна школа», у межах якого буде посилюватись і збільшуватись поліцейська присутність у навчальних закладах.

Таку інформацію зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко в ефірі програми на каналі 1+1.

Як вона повідомила, зараз Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством освіти опрацьовує проєкт «Вихователь безпеки».

«Це будуть не поліцейські, а вихователі, які пройдуть відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми, орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, у тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики», — наголосила заступниця міністра внутрішніх справ.

Окрім того, Катерина Павліченко відзначила, вихователі безпеки будуть постійно перебувати в школах та стануть сполучною ланкою між поліцейськими офіцерами і батьками, дітьми, адміністрацією шкіл.

«У разі, якщо буде інформація, на яку потрібно реагувати, вони передаватимуть її до поліції і в тісному контакті працюватимуть з правоохоронцями задля створення безпечного середовища в школі», — акцентувала представниця МВС.

Передбачається, що проєкт «Безпечна школа» допоможе створювати безпечне середовище для дітей та захищати їх права та законні інтереси.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48177

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді