Раптові перевірки у харчоблоках шкіл

У МОЗ повідомили, що планують відновити раптові перевірки у вигляді візитів для обстеження працівників на предмет перенесення золотистого стафілокока

Раптові перевірки у харчоблоках шкіл

Безпечність приміщень і території: п’ять документів-доказів

Таку інформацію повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Таке рішення ухвалено за результатами наради в президента Володимира Зеленського щодо ситуації навколо отруєння дітей у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1 «Школа-дитячий садок».

Акт за результатами позапланової перевірки закладу освіти

Розслідування показало, що спалах у закладі освіти стався внаслідок зараження стафілококом сировини та готових страв від працівників харчоблоку.

Тому МОЗ ініціюватиме проведення вибіркових раптових перевірок для забору біоматеріалу для дослідження. Їх проводитимуть спеціалізовані протиепідемічні бригади в усій країні.

Крім того, МОЗ відпрацьовує механізми посилення контролю за якістю проведення медичних оглядів у закладах охорони здоров’я та лабораторіях.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Адаптація учнів 1 класу до навчання

Учорашні дошкільники нетерпляче чекають першого вересня, мають позитивне налаштування на навчання. Бути щасливим володарем портфеля, підіймати руку на уроці, отримувати відмітки — все це як чудова гра. Та згодом може виявитися, що грати не так уже й цікаво.
38587

Коли весняні канікули в школі — працює план

Кожен заклад освіти самостійно планує графік канікул. У декого вони розпочнуться в березні і будуть короткотривалими. Більшістю організаційних питань до весняних канікул у загальноосвітньому навчальному закладі опікується заступник директора
22251

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді