Затверджено Порядок присвоєння профкваліфікацій

Теми:
Уряд затвердив Порядок присвоєння та підтвердження професійних кваліфікацій

Підтвердження кваліфікації персоналуЯкий додатковий документ при прийнятті на роботу

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок присвоєння та підтвердження професійних кваліфікацій кваліфікаційними центрами.

Таке рішення ухвалили на засідання Кабінету Міністрів.

Цим документом передбачаються вимоги до процедур визнання результатів навчання, здобутих, зокрема, шляхом неформальної та інформальної освіти, та присвоєння й підтвердження відповідних професійних кваліфікацій вищезазначеними центрами.

Окрім того, особа, яка має документ про здобуття формальної освіти без присвоєння професійної кваліфікації, досвід виконання певних робіт чи здійснення певного виду діяльності, відповідні знання й навички, зможе через кваліфікаційні центри пройти процедури оцінювання, що відповідають вимогам професійного стандарту і в разі позитивного результату отримати документ про присвоєння професійної кваліфікації, що визнаватиметься на ринку праці.

Зокрема, зараз продовжується робота над створенням мережі кваліфікаційних центрів. Їх створюватимуть роботодавці, заклади освіти, професійні асоціації, інші зацікавлені суб’єкти, що передбачено законом «Про освіту».

Центри, які видаватимуть сертифікати про підтвердження професійної кваліфікації, мають бути акредитовані Національним агентством кваліфікацій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді