Нові карантинні правила для закладів освіти

Кабінет міністрів України ухвалив зміни, що встановлюють нові карантинні обмеження

Нові карантинні правила для закладів освіти

Безпечність приміщень і території: п’ять документів-доказів

Кабмін ухвалив зміни, що встановлюють нові карантинні обмеження, зокрема, й для закладів освіти. Правила діятимуть з 20 вересня.

У випадку жовтого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. Сертифікат може підтверджувати вакцинацію від COVID-19 однією дозою (жовті сертифікати), вакцинацію від COVID-19 повним курсом (зелені сертифікати), негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, а також одужання особи від зазначеної хвороби.

Якщо заклад освіти знаходиться у червоній зоні, відвідування здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат.

Чинність COVID-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини (жовті сертифікати) від дати введення дози становитиме 120 днів, двома дозами (зелений сертифікат) – 365 днів.

Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді