В Україні з’явилася панель щодо інформації забезпечення шкіл гаджетами

Міносвіти контролюватиме ефективність використання гаджетів, які отримали школи

Забезпечення шкіл гаджетами

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерство освіти і науки контролюватиме розподіл та ефективність використання гаджетів, що отримали школи у межах міжнародної допомоги.

Відповідний моніторинг стане можливим завдяки створенню публічної інформаційної панелі — дашборда про розподіл компʼютерного обладнання у школи.

Детальніше ознайомитися з інформаційною панеллю можна за посиланням

Ця платформа містить інформацію про гаджети, які передають партнери з розвитку для задоволення освітніх потреб і забезпечення доступу до освіти учнів і вчителів в умовах війни.

Як повідомив віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, створення ресурсу сприятиме розвитку прозорості розподілу та використання техніки.

«Діджитал-інструменти дозволяють відстежувати кожен проєкт, їх динаміку, результативність тощо. Дашборд — це ще один важливий крок у реалізації прозорої політики отримання та розподілу допомоги від партнерів. Завдяки дашборду всі дані є відкритими для суспільства, медіа чи освітян», — наголосив Михайло Федоров.

Наразі у дашборді є дані з лютого 2022 року, їх можна фільтрувати за: 

  • областями, 
  • населеними пунктами,
  • закладами освіти, 
  • партнерами з розвитку, 
  • користувачами (учитель або учень), 
  • кількістю і типом (ноутбук чи планшет) переданого обладнання.

Окрім того, на панелі показано локації девайсів, а також автоматично обчислює, скільки їх отримав конкретний заклад освіти та яка потреба залишається в межах тієї чи іншої області.

Передбачається, що ресурс дозволить моніторити фактичне використання переданого обладнання.

«Девайси, які передаватимуть на потреби освіти, автоматично під'єднуватимуть до електронної системи менеджменту. Тож МОН і ОВА матимуть доступ до оперативних даних щодо статусу роботи кожного ноутбука чи планшета та його фактичного використання», — зауважують в освітньому відомстві.

За матеріалами Освіта.юа

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46384

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді