Після перемоги вчителі зможуть отримувати зарплати розміром 40 тис грн

У ВР назвали вимоги, згідно з якими вчителі після перемоги зможуть отримувати 40 тисяч зарплати

Підвищення розміру зарплат освітян

Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Нещодавно міністр освіти та науки України Оксен Лісовий анонсував комплексну освітню реформу. У серпні 2023 року її презентує президент Володимир Зеленський.

Однак впровадження та реалізація реформи освіти розпочнеться у вересні. Таку інформацію зазначив член Освітнього комітету Ради Сергій Колебошин. Зокрема він відзначив, що зарплата педагогів після перемоги може становити 40 тисяч гривень.

За словами нардепа, це питання зараз на стадії обговорення. Така сума є не вигаданою, цифра виникла внаслідок підрахунків.

«Але це не популістське легке рішення, адже за ним підуть й болючі, складні наслідки: сертифікація вчителів, скорочення мережі шкіл, "поріг" входу в професію (підвищення вимог до кандидатів на посаду вчителя), обмеження перебування директорів шкіл на посаді», — акцентував Сергій Колебошин.

Індивідуальний навчальний план: чи обов'язково складати

Зокрема, в Україні — найнижча кількість годин на ставку серед країн Європи для вчителів — 18 годин.

«Тож обговорюється перехід до 36 годин (це будуть не лише "горлові", а й підготовка до занять). А відтак ніхто не зможе брати півтори ставки», — резюмував нардеп.

Як наголосив міністр освіти Оксен Лісовий, відомство вже активно працює над питанням підвищення зарплат освітян. На його думку, чинні зарплати освітян — це приниження. Вони мають отримувати гідні зарплати.

Джерело: Освіторія

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4925

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10333

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді