У Центрі громадського здоров'я заявили, що щеплених освітян замало

Теми:
В Україні поки замала кількість щеплених освітян, щоби провести навчальний рік безпечно

Користь вакцинації освітянЗа якої умови працюватимуть заклади освіти, якщо посилять карантин

Наразі щеплених працівників сфери освіти замало, щоби провести навчальний рік у звичайних та безпечних умовах при новому спалаху коронавірусної хвороби.

Таку інформацію повідомили на сайті Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я, наголошуючи на необхідності вакцинації педагогічних працівників.

Окрім того, в установі акцентують, що вакцинація педагогічних працівників у будь-якій країні є основною передумовою для повернення до звичного навчання.

«В Італії та США близько 90% працівників сфери освіти отримали щеплення від COVID-19, у Польщі та Франції таких педагогів понад 80%, а у Греції — майже 75%. Вакцинація освітян у будь-якій країні є основною передумовою для повернення до недистанційного навчання та живого спілкування», — повідомляють у Центрі громадського здоров'я.

Зокрема, в установі зауважили, що в Україні у разі виходу області з зеленого рівня епідемічної безпеки в ній будуть відкритими для відвідування лише ті заклади освіти, в яких щонайменше 80% персоналу будуть повністю вакциновані.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді