Про початок нового року в закладах освіти

Теми:
Міністр охорони здоров’я прокоментував про ситуацію з початком навчального року в умовах карантину

Робота шкіл у карантинний періодЗа якої умови працюватимуть заклади освіти, якщо посилять карантин

У Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що навчальний рік в українських школах розпочнеться 1 вересня у звичайному режимі. Проте при посиленому карантині деякі школи можуть перейти на дистанційне навчання, адже ситуація з вакцинацією вчителів не скрізь однаково позитивна.

Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, якщо буде ускладнення епідемічної ситуації та зростання кількості захворювання на COVID-19, і країна перейде на жовтий, помаранчевий або червоний рівень, то будуть працювати тільки ті школи, у яких вакциновано понад 80% педагогів.

Окрім того, очільник МОЗ наголосив, що сьогодні у країні велика кількість шкіл, готових до погіршення карантину.

Наприклад, у Житомирі в усіх школах вакциновано понад 80% педагогів. «Але ця ситуація не скрізь однакова по країні», — наголосив міністр.

Зокрема, Віктор Ляшко запевнив, що заклади освіти підготовлені до 1 вересня, й оскільки країна перебуває на зеленому рівні епідемнебезпеки, то розпочнуть звичайний навчальний рік, коли діти підуть до школи.

Керівник МОЗ повідомив, що наразі немає чіткої динаміки, яка би свідчила, що штам «Дельта» більше вражає дітей.

«Ми будемо дозволяти освітній процес і якщо буде 80% вчителів вакциновано. Далі будемо дивитися на динаміку. Також ми сьогодні не говоримо про вакцинацію підлітків від 12 до 18 років, хоча в інструкції виробників вакцини вже дозволяють їм робити щеплення. Над цим ми ще працюємо», — акцентував міністр охорони здоров’я.

Варто зазначити, що керівник управління шкільної та дошкільної освіти Юрій Кононенко розповів, що учні початкової школи навчатимуться без масок. Старші учні повинні надягати маски, але тільки на перервах.

Як він повідомив, школи можуть проводити святкові лінійки 1 вересня. Однак бути лінійці або ні — вирішує навчальний заклад.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
128

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді