Законопроєкт Президента щодо застосування англійської: що передбачено

Президент запропонував у своєму законопроєкті англійську як мову міжнародного спілкування

Застосування англійської в Україні

Як провести тарифікацію педагогів

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9432 про застосування англійської мови в Україні. Відповідно до його змісту, передбачається й законодавче стимулювання показу фільмів англійською мовою в кінотеатрах та обов’язкове складання англійської в межах Зовнішнього незалежного оцінювання  чи Національного мультипредметного тесту. 

Як зазначали в Телеграм-каналі Міносвіти, мета закону — унормувати застосування англійської мови у багатьох сферах. Зокрема, у роботі державної служби, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо.

Окрім того, у законопроєкті є пропозиція щодо внесення змін до статті 17 Закону України «Про повну загальну середню освіту» й установити, що кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію з англійської мови. Зокрема, у школах, програма яких передбачає вивчення англійської мови як першої іноземної, — за кожний рівень загальної середньої освіти (тобто після 4, 9 та випускного класу). Якщо ж у школі англійську вивчають як другу іноземну, то знання учнів з англійської перевірятимуть після дев’ятого класу й у межах ЗНО/НМТ.

Зі свого боку очільник освітнього відомства Оксен Лісовий зауважив: «Міністерство освіти і науки підтримує ініціативу Президента. Створюватимемо усі можливості для того, щоб українці мали змогу вивчати англійську якісно на всіх рівнях освіти. Розробляємо чіткий план з впровадження англійської мови на 2023-2026 роки».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді