Підстав не допускати в школу невакцинованого вчителя немає

Юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти COVID-19 людину до роботи немає

Допуск невакцинованих вчителівЯкий додатковий документ при прийнятті на роботу

Наразі юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти коронавірусної хвороби COVID-19 людину до роботи немає.

Таку інформацію повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, коментуючи питання масової вакцинації вчителів під час ефіру Українського радіо.

Як він зазначив, Міністерство охорони здоров'я прагне забезпечити безпечні умови для учнів з 1-го вересня.

«У будь-якому випадку, ми ініціювали і створюємо умови для формування безпечного простору в школах. Ініціатива полягала в тому, що ми не будемо відкривати школи, які матимуть менше ніж 80% вакциновано персоналу, який працює в даному закладі. Однак ця вимога стосуватиметься лише шкіл в жовтій, помаранчевій або червоній зонах», — наголосив головний санітарний лікар.

Окрім того, він зауважив, що кожен вчитель і лікар має розуміти, що він — працівник критичної інфраструктури і працівник, який власним прикладом має показувати як вірно робити.

«Вакцинуючись і медик, і вчитель подають приклад іншим і захищають своє оточення. Зараз юридичних підстав, аби не допускати не вакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає», — акцентував Ігор Кузін.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді