Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації
Одеська область — серед трьох пілотних областей, у межах яких передбачено створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування. Один з таких кулінарних хабів 27 червня запрацював на базі ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти».
Таку інформацію зазначили в Міністерстві освіти та науки.
Під час навчання у хабі на сучасному технологічному фахівці змін навчатимуть шкільних кухарів регіону та передаватимуть їм свій досвід.
Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовищеЯк повідомляють у Міносвіти, 20 майстрів виробничого навчання, які пройшли теоретичну підготовку на новітньому обладнанні в межах дводенного навчання, опановуватимуть нові підходи в приготуванні страв під керівництвом шеф-кухарів громадської організації «Культ Фуд».
Зокрема, передбачається, що подібні хаби будуть створені в кожному із семи районів Одещини.
«Варто зауважити, що початок реформи припав на довоєнні часи і розпочався він з модернізації харчоблоків. До того ж з 2021 року 400 кухарів шкіл області вже підвищили кваліфікацію», — зауважив директор Департаменту освіти та науки Одеської ОДА Олександр Лончак.