У Міносвіти затвердили Положення про дуальну форму навчання

Документом визначено особливості дуальної форми здобуття фахової передвищої та вищої освіти

Дуальна форма освіти

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

Міністерство освіти та науки затвердило Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої та вищої освіти.

Ознайомитися детальніше з текстом Положення можна в прикріпленому документі. 

Насамперед у Положенні зазначено особливості дуальної форми здобуття освіти, що передбачають поєднання навчання в закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах для набуття певної кваліфікації.

Мета відповідного впровадження — реалізація студентоцентрованого підходу через підвищення якості професійної підготовки здобувачів освіти.

Відповідно до тексту Положення, заклади освіти ухвалюватимуть рішення про впровадження дуальної форми здобуття освіти на основі досліджень ринку праці та зможуть визначати перелік освітніх програм, за якими навчання за дуальною формою є доцільним.

Окрім того, документом передбачено роз’яснення щодо питання функцій основних учасників дуальної форми здобуття освіти, особливостей планування освітнього процесу та його організації.

Також у Положенні визначено порядок зарахування здобувачів освіти на навчання за дуальною формою та особливості реалізації такого навчання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді