Перспектив повернення до дистанційної освіти поки немає

Теми:
Станом на сьогодні перспектив повернення до дистанційної освіти у вересні немає

Можливість дистанційного навчання в новому роціЯк завучу організувати соціальний простір початківця

Відповідно до ситуації на сьогодні, перспектив повернення до дистанційного навчання у вересні 2021 року немає.

Таку інформацію повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в нещодавньому інтерв’ю.

Проте керівник МОН не виключив можливості повернення до дистанційної форми навчання восени через похолодання та розповсюдження нового штаму коронавірусної хвороби.

«У міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, а й на звичайні гострі респіраторні хвороби. Це — перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, — це розповсюдження штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі. Тому імовірність завжди є, у будь-якому випадку. Все залежить від нас, від нас з вами», — наголосив очільник Міносвіти.

Окрім того, міністр освіти нагадав про ініційовану Міністерством охорони здоров’я норму, через яку за наявності 80% вакцинованого педагогічного колективу, школи будуть здійснювати звичне навчання у жовтій, помаранчевій та навіть червоній зонах.

Як він повідомив, в Україні вже є регіони, в яких вакциновано 90% педагогічних працівників.

«Я днями, наприклад, був у Житомирі, то Житомирська міська рада і колеги, які відповідають за освіту, дуже позитивно сприйняли те, що є норма про 80%, яка дозволяє навіть у червоній зоні виходити на очний процес навчання. Це стимулює батьків, і вже батьки можуть стимулювати педколективи, для того, щоб вакцинуватися і виводити дітей на повноформатне навчання. В освіті контактів дуже багато. Діти менше хворіють, але вони є потенційними переносниками цього вірусу», — зауважив Сергій Шкарлет.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді