Пріоритети шкільної психологічної служби

МОН надало рекомендації щодо напрямів психологічного супроводу учасників освітнього процесу
Пріоритети шкільної психологічної служби

Як завучу організувати соціальний простір початківця

Міністерством освіти надіслані рекомендації щодо пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу в 2021/22 навчальному році.

Рекомендації щодо пріоритетних напрямів психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу учасників освітнього процесу в 2021/22 навчальному році надіслані у школи для застосування в практичній роботі.

Забезпеченість практичними психологами у закладах освіти становить 72,7% від загальної потреби, соціальних педагогів – 54,8%.

Тому, для організації належного психологічного, соціально-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу Міністерство освіти просить керівників обласних, районних, міських департаментів освіти вжити заходів для стовідсоткового забезпечення закладів освіти методистами, практичними психологами, соціальними педагогами відповідно до нормативної потреби.

У рекомендаціях є поради щодо здійснення навчальної діяльності, проведення просвітницької та діагностичної роботи. Крім того, описано особливості профілактичної, корекційної роботи та роботи з консультування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді