В університетах запровадять курс із запобігання корупції

Десять українських університетів розпочнуть впровадження курсу з антикорупції та доброчесності

Антикорупційний курс у вишахЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Десять українських університетів у новому навчальному році розпочнуть впровадження нового освітнього курсу «Антикорупція та доброчесність».

Відповідний курс створили в Офісі доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції та передбачає здобуття студентами  знань та інструментів, метою яких є розбудова доброчесного освітнього середовища на практиці.

Згідно з Державною антикорупційною програмою на 2023–2025 роки, у майбутньому нова дисципліна стане обов’язковою для всіх вишів.

Основне завдання — це допомога студентам детально розібратися з історією, сутністю понять «корупція» й «доброчесність», їхнім місцем в українському суспільстві, медіа- та бізнес-спільноті, а також зрозуміти роль і можливості громадян у боротьбі з корупцією.

Програма курсу передбачає, що після його закінчення слухачі здобудуть набір актуальних знань та інструменти, аби долучатися до розбудови доброчесного освітнього середовища на практиці.

Участь у пілотуванні курсу візьмуть Києво-Могилянська академія, УКУ, КПІ ім. Ігоря Сікорського, ЛНУ  ім. Франка, Тернопільський національний педуніверситет ім. Гнатюка, НМУ ім. Богомольця, Волинський національний університет ім. Лесі Українки, Донецький державний університет внутрішніх справ, Житомирська політехніка та ЧНУ ім. Федьковича.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46385

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді