МОН щодо оплати праці освітян

Станом на 1 липня 2021 року видатки загального фонду Державного бюджету на оплату праці працівників закладів загальної середньої освіти профінансовано вчасно

МОН щодо оплати праці освітян

Порядок проведення інституційного аудиту: ЩО ЗМІНИЛОСЯ

Таку інформацію повідомили на сайті МОН.

Відповідно до законодавства субвенція надається з Державного бюджету місцевим бюджетам та спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти.

Залишки за освітньою субвенцією на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді насамперед з урахуванням цільового призначення субвенції – на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам.

Обсяг освітньої субвенції у 2020 році по Україні становив 80 млн 732 тис. 269,7 грн, у 2021 році – 98 млн 978 тис. 993,8 грн. Обсяг залишків субвенції станом на 01.06.2021 – 6 млн 938 тис. 074 грн.

Крім того, МОН звертає увагу обласних, міських, селищних та сільських рад територіальних громад щодо необхідності оперативного розподілу коштів для вчасної виплати заробітних плат педагогам.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196397

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді