Ситуація з дитячими таборами цього сезону

Держпродспоживслужба виявила порушення в 444 дитячих таборах і санаторіях

Результати перевірки дитячих таборів

Новий лист МОЗ: як виконати норми харчуванняДержавна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів провела понад 2400 перевірок закладів оздоровлення та відпочинку та виявила порушення в 18% із них, це 444 дитячі табори.

Таку інформацію повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька на своїй Facebook-сторінці.

Санітарний регламент для шкіл: на що директору звернути увагу

Найбільшу кількість порушень отримали оздоровчі заклади в Херсонській та Харківській областях. Через порушення норм законодавства не відкрилися 2 заклади в Кіровоградській та Одеській областях.

Невідповідність санітарним нормам виявили у 641 їдальні, це 32% від загальної кількості. У 37 харчоблоках не вистачало технологічного обладнання.

Фахівці Держспоживслужби склали 429 приписів та 36 протоколів про адміністративні правопорушення. Також відсторонили від роботи 26 працівників.

Окрім того, голова Держспоживслужби зазначила про відсутність випадків захворювань на кишкову інфекцію.

«З початку оздоровчого сезону, тобто вже за половину літа — спалахів на гостру кишкову інфекційну захворюваність у закладах оздоровлення та відпочинку не зареєстровано», — наголосила Владислава Магалецька.

Як повідомляється на сайті Держспоживслужби, у 2021 році в закладах оздоровлення та відпочинку встигли побувати понад 200 тисяч дітей.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді