ДПА проведуть у формі ЗНО в 2022 році

У 2022 році ДПА у формі ЗНО обов’язково складатимуть із чотирьох предметів

Проведення ДПА в 2022 році

Конкурс на посаду директора: ситуаційні зав­дан­няУ 2022 році випускники складатимуть обов’язкове ДПА у формі ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови та ще з одного предмету на вибір.

Таку інформацію повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

Річний план роботи на 2021/2022 навчальний рік

«Уже є наказ про ЗНО-2022, і всі наші планові показники ми закладатимемо, виходячи з того, що ЗНО відбувається відповідно до нормативно-правових актів. Це буде обов’язкова ДПА у формі ЗНО з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України або іноземна мова, а також четвертий предмет на вибір. Максимально учасники зможуть пройти п’ять тестувань ЗНО», — зазначив очільник УЦОЯО.

Відповідний наказ Мінітсерства освіти і науки виданий 5 травня 2021 року. Зокрема, він передбачає ще одну новацію — випускники зможуть скласти ЗНО з понад п’яти предметів держкоштом, а з додаткових предметів — власним коштом.

Варто нагадати, що цьогоріч УЦОЯО зменшив кількість екзаменаторів для перевірки робіт ЗНО, через що роботи перевірялися лише один раз і одним педагогом.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді