Служба якості освіти захищатиме інтереси учнів

Державна служба якості освіти завжди захищатиме інтереси учнів, батьків та вчителів

Захист інтересів учнів, батьків і вчителів

Новий лист МОЗ: як виконати норми харчуванняДержавна служба якості освіти завжди захищатиме інтереси учнів, батьків та вчителів.

Таку інформацію повідомив голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак під час зустрічі з міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

Окрім того, як зазначив керівник Держслуби, одним із основних завдань служби є надання МОН аналітичної інформації про ситуацію в освіті.

Річний план роботи на 2021/2022 навчальний рік

«Державна служба якості освіти, її територіальні органи завжди захищатимуть законні інтереси учнів, батьків, вчителів. Але наше пріоритетне завдання — це надати міністерству та особисто міністру, який відповідає за освітню політику, аналітичну та достатню інформацію для прийняття управлінських рішень. Наша мета — щоб ви розуміли, що відбувається в громадах, школах, в освіті», — наголосив Руслан Гусак.

Зокрема, представники державних установ обмінялися пропозиціями щодо вдосконалення законодавства в частині імплементації та інституційного аудиту як стратегічних завдань Державної служби якості освіти та питань ліцензування.

У Держслужбі також повідомили, що у першому півріччі 2021 року територіальними органами служби було проведено 137 інституційних аудитів шкіл.

Зі свого боку міністр освіти і науки Сергій Шкарлет висловив переконання у необхідності посилити залучення працівників служби до ухвалення управлінських рішень.

«Для більшої синергії взаємодії органів на місцях потрібна тісніша співпраця між обласними департаментами освіти і управліннями служби як рівних партнерів. Також нам потрібно посилити залученість територіальних органів служби до обговорення, аналізу та пошуку оптимальних сценаріїв під час ухвалення рішень міністерством», — акцентував очільник Міносвіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді