У МОН оприлюднили інструментарій оцінювання готовності дитини до школи

Міносвіти рекомендує інструментарій для оцінки готовності дитини до навчання в школі

Готовність дітей до школи

Як поінформувати працівника про умови трудового договору

У Міністерстві освіти та науки опублікували інструментарій оцінювання готовності дитини старшого дошкільного віку до навчання в умовах реформування української школи — «Чарівні перетворення».

Ознайомитися детальніше з документом інструментарію оцінювання можна в прикріпленому документі. 

«Чарівні перетворення» розробили співробітники лабораторії психології дошкільника Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України. Це комплекс діагностичних завдань із методичним рекомендаціями.

Як зазначають у освітньому відомстві, інструментарій можна використовувати у форматі ігрової взаємодії дорослого та без жодних вимірювань інтелектуальних досягнень дитини, а також не формулювати висновки, які можуть негативно вплинути на подальшу її долю.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4908

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10308

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді