Навчання для нацменшин поки буде проводитися мовами ЄС

Для таких учнів буде збільшуватися кількість предметів, що вивчаються українською

Навчання нацменшин в УкраїніЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Учні, які належать до національних меншин України, і мови яких є офіційними мовами Європейського Союзу, зможуть продовжити перехідний період здобуття такої освіти щонайменше до 01 вересня 2024 року.

Таку інформацію зазначено у відповідному законопроєкті, який був схвалений членами профільного парламентського Комітету і буде розглянутий Верховною Радою.

Насамперед це стосується учнів, які розпочали здобуття загальної середньої освіти до 01 вересня 2018 року.

Передбачається, що до 01 вересня 2024 року для таких учнів з національних меншин буде поступово збільшуватися кількість навчальних предметів, що вивчаються українською мовою.

Як зауважили автори цього документу, основним завданням даного законопроєкту є забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин, мови яких є офіційними мовами ЄС, і розпочали здобуття загальної середньої освіти до 01 вересня 2018 року, здобувати освіту мовою відповідної національної меншини.

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А також коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74203

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді