Підвищать зарплати директорів шкіл

Теми:
Директори львівських шкіл з 1 вересня отримають підвищення зарплати до 27 тисяч грн

Зарплата директора школи у Львові

Які накази видати наприкінці навчального року: ПРИКЛАДИДиректори шкіл у Львові з 1-го вересня отримають підвищення заробітної плати до 27 тисяч грн.

Таке рішення було затверджено Львівською міською радою.

Як повідомив міський голова міста Андрій Садовий, відповідне збільшення оплати праці має стимулювати бажаючих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати.

«У наших університетах на викладачів поступають за залишковим принципом — якщо не пройшов на інші напрямки, то вивчається на викладача. Найдорожче, що стосується наших дітей, ми дуже сильно цінуємо, але коли мова йде про вчителів, директорів шкіл, то ми бачимо проблеми. І головна проблема полягає в непріоритетності», — акцентував Андрій Садовий.

Окрім того, мер Львова зазначив, якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної платні має бути у військових, медиків і освітян.

«Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм зарплату не меншою 27 тисяч гривень. Ми хочемо збільшити кількість бажаючих ставати керівниками шкіл, щоб було з кого обирати. Ми хочемо, щоб наші діти мали найкраще в світі», — прокоментував міський голова.

Варто зазначити, що сьогодні середньостатистична заробітна платня директора школи у Львові становить від 10 до 15 тисяч грн. Згідно з рішенням виконкому міста з 1 вересня буде підвищений рівень оплати праці директорів шкіл до 27 тисяч грн.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді