Директорів шкіл в Києві будуть обирати разом з депутатами

У відборі претендентів на посади керівників шкіл братимуть участь столичні депутати

Конкурс на посаду директора школи

Які накази видати наприкінці навчального року: ПРИКЛАДИМеханізм відбору претендентів на посади керівників столичних комунальних шкіл відтепер передбачатиме участь у конкурсній комісії місцевих депутатів.

Таку інформацію зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, коментуючи ухвалення нового Положення про конкурс на посаду директорів київських шкіл.

Які питання на конкурс директора школи

Як повідомив заступник голови КМДА, що за ухвалення відповідного рішення проголосували 100 депутатів Київради.

Окрім того, він зауважив, що внесення змін до Положення про конкурс викликане необхідністю зробити механізм відбору директорів прозорим.

«Ми вносимо правки до цих рішень, щоб зробити механізм відбору претендентів на ці посади максимально прозорим», — сказав Валентин Мондриївський.

Відтепер механізм відбору претендентів на посади керівників комунальних шкіл передбачатиме участь у конкурсній комісії представників депутатського корпусу по одній особі від фракції.

«Прийняття цього важливого для освітян рішення дасть змогу ефективно підготуватися школам до нового навчального року. Адже цей процес лягає саме на плечі директорів. Наразі перед нами стоїть завдання якнайшвидше призначити більше сотні керівників шкіл, у яких закінчуються контракти вже 1 липня», — акцентував заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді