Перед канікулами школи проведуть заходи з безпеки учнів

Напередодні літніх канікул школи мають провести з учнями уроки та інші заходи щодо безпеки

Перед канікулами школи проведуть заходи з безпеки учнів

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Відповідні рекомендації надало Міністерство освіти і науки. 

Школам рекомендують провести інструктажі з питань безпеки життєдіяльності, дій у випадку надзвичайних ситуацій, дій у разі оголошення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації, у тому числі сигналу «Повітряна тривога», правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, профілактики шлунково-кишкових захворювань, правил поведінки в громадських місцях, а також поводження з незнайомими людьми та предметами, користування громадським транспортом, попередження травмування на об’єктах залізничної інфраструктури, правилах поводження на річках і водоймах тощо.

Також рекомендовано провести роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки в умовах підвищення температури повітря, попередження випадків перегрівання на сонці, порядку надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок нещасних випадків, а також безумовного дотримання обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Також рекомендовано розповісти учням про заборони та ризики відвідування лісових масивів та територій, які можуть бути замінованими або наближені до районів бойових дій.

Виділено також роботу з батьками. Зокрема, щодо попередження нещасних випадків серед дітей під час літнього відпочинку.

Питання щодо безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час літніх канікул тримати на постійному контролі. 

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як аналізувати урок вчителя

Урок — це творча майстерня вчителя і лабораторія керівника. Після аналізу відвіданого уроку народжуються нові ідеї й задуми щодо поліпшення освітнього процесу.
239043

Дидактичні ігри для дошкільників

Якими мають бути дидактичні ігри для дошкільнят, щоб було і цікаво, і корисно. Адже важливо знайти підхід до дітей та зацікавити їх. Ефективні поради шукайте у статті
270761

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді