Проєкт Дія.Освіта допоможе опановувати нові професії протягом життя

Дія.Освіта допоможе дорослим і підліткам отримати професію і знайти вакансії у своєму регіоні

Запуск платформи Дія.ОсвітаЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

У Міністерстві цифрової трансформації презентували проєкт Дія. Освіта. Серед цілей проєкту — допомогти українцями, які втратили роботу (таких щонайменше 5 мільйонів), і решті охочих розвинути нові навички та побудувати кар’єру. Наразі на платформі доступні освітні серіали для опанування навичок 50 різних професій.

Всі освітні матеріали на платформі безоплатні й адаптовані для будь-якої вікової категорії. Зокрема, вони створені у форматі edutainment, тобто поєднання навчання (education) й розваги (entertainment).

Проєкт Дія. Освіта популяризує принцип lifelong learning — навчання протягом усього життя. Пріоритет ініціативи — зробити навчальні інструменти зручними та відповідними до актуальних потреб ринку.

Як повідомив віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров під час презентації, команда Мінцифри за роки своєї роботи:

  • запровадила предмети з підприємництва у вишах та школах, 
  • забезпечила 2000 шкіл і садків швидкісним інтернетом, понад 3000 укриттів — WiFi, 
  • проводить пілотування нового формату викладання інформатики в школах, 
  • забезпечила понад 60 000 ноутбуків для вчителів, 4 000 планшетів — для учнів.

Зокрема, віцепрем’єр-міністр зазначив, що найближчим часом відбудеться презентація стратегії розвитку освіти, напрацьована разом із МОН.

Окрім того, платформа Дія. Цифрова Освіта, яка трансформувалася на Дія. Освіта, уже змогла допомогти близько 1,5 млн українців та українок покращити свої цифрові навички до базового рівня — зокрема, завдяки диференційованому підходу до користувачів і користувачок різного віку. 

Михайло Федоров також зауважив, що Дія. Освіта допоможе опанувати близько 50 актуальних професій за допомогою освітніх серіалів. У серіалах можна обирати різні сценарії навчання, вони моделюють ситуації з реального життя. Зокрема, платформа надає змогу здійснити «аудит себе», тобто пройти онлайн-тестування, щоб з’ясувати, яка професія підходить.

Після завершення навчання можна пройти фінальний тест і отримати відповідний сертифікат. Також система надає можливість створити серіал за індивідуальним запитом користувача — зібрати його з модулів за темою, яка цікавить.

Окрім того, заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан розповіла про наповнення та можливості на платформі Дія.Освіта:

  • у секції «Навчання протягом життя» користувачі знайдуть 120 освітніх серіалів;
  • у секції «Рескілінг, апскілінг і працевлаштування» — тестування, вибір професії, вибір освітнього серіалу, інтерактивний симулятор, сертифікати й вакансії в регіоні;
  • у секції «Персональна траєкторія навчання» можна реалізувати функцію добірки індивідуального серіалу.

Зокрема, на порталі доступні тести на рівень цифрової грамотності. Увесь контент можна переглядати українською й англійською мовами.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді