Влада розробить Національну програму щодо подолання освітніх втрат

Програма визначатиме знання, без яких школярі не зможуть продовжувати навчання

Національна програма подолання освітніх втратЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Наразі в Україні є гостра необхідність у розробці та прийнятті Національної програми подолання освітніх втрат і освітніх розривів на рівні загальної середньої освіти, спричинених пандемією COVID-19 та повномасштабною війною.

Таку інформацію зазначили в прес-службі парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій після проведення слухань. 

У відповідних слуханнях взяли участь ключові представники галузі, зокрема, міністр освіти, директор УЦОЯО, голова Держслужби якості освіти, представники державних установ і відомств.

Передбачається, що Національна програма визначатиме теми та знання, без яких школярі не зможуть продовжувати навчання, а також категорії здобувачів освіти, які втратили найбільше.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Окрім того, у Національній програмі подолання освітніх втрат та освітніх розривів мають бути запропоновані різні формати та механізми щодо компенсації втрат для здобувачів освіти, які мають різний доступ до освіти та місцеперебування.

Очікується, що програма буде розроблена на період 2023-2030 років.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді