Наскільки важливе запам’ятовування для вивчення математики

УЦОЯО опублікував результати дослідження PISA щодо системи вивчення методом запам’ятовування

Запам'ятовування під час вивчення математики

Організація дистанційного навчання: як поліпшитиЗапам’ятовування може бути корисним для вирішення простих задач, проте воно малоефективне як єдина стратегія вивчення математики.

Така інформація зазначена в результатах міжнародного дослідження PISA, опубліковані на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Експерти повідомляють, що метод запам’ятовування може бути корисним або навіть необхідним у деяких ситуаціях:

  • може надати учням достатньо конкретних фактів, над якими можна розміркувати;
  • може зменшити тривожність через зведення математики до набору простих фактів, правил та процедур;
  • може допомогти розвинути швидкість оперування цифрами на початку розвитку дитини, перш ніж дитину попросять розв’язати більш складні проблеми.

Окрім того, було виявлено, щоби мати академічні успіхи, 15-річним потрібно вивчати математику більш рефлексивно, амбіційно та креативно. Це можна досягти способом, який передбачає:

  • дослідження альтернативних способів пошуку рішень;
  • установлення зв’язків;
  • розуміння різних поглядів / перспектив і пошуку сенсу.

«Іншими словами, безперечно, ви можете використовувати свою пам’ять, просто використовуйте її стратегічно», — радять дослідники.

«Результати PISA показують, що в усіх країнах ОЕСР наполегливі учні, учні з позитивним ставленням до розв’язування різних проблем, зокрема й математичних, учні, у яких висока інструментальна мотивація до вивчення математики, зацікавленість математикою, висока самоефективність, Я-концепція та низька тривожність через математику, з меншою вірогідністю використовують стратегії запам’ятовування», — наголосили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді