Чи будуть карати за замовні дипломи та дисертації

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт про відповідальність за продаж дипломів

Чи будуть карати за замовні дипломи та дисертації

Плани МОН на п’ять років: до чого підготуватися

Це запропоновано законопроєктом, яким пропонується встановити академічну відповідальність за продаж творів, зокрема, дипломів та дисертацій, які написані на замовлення.

У документі вказано, що близько третини всіх захищених в Україні дисертацій містять плагіат.

Організація протиепідемічних заходів у закладах освіти: нові рекомендації

Також гострою проблемою у сфері академічної доброчесності є написання академічних творів на замовлення.

«Ввівши у пошуковому запиті слова «написання дисертацій/курсових/докторської», одразу можна виявити сотні тисяч веб-сторінок із пропозиціями придбати будь-який академічний твір – від реферату до докторської дисертації», – зазначають автори законопроєкту.

Автори законопроєкту вважають, що ухвалення документа як закону створить правові передумови для більш ефективного забезпечення академічної доброчесності.

«Законопроект сприятиме формуванню дискурсу щодо необхідності дотримання основних засад академічної доброчесності в освітньому та науковому середовищах», – зазначено у пояснювальній записці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді