Україні виділили 25 млн доларів для підтримки сфери освіти

25 млн доларів для вдосконалення дистанційного навчання, психологічної підтримки та професійного розвитку

Фінансова допомога сфери освіти

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Відповідне фінансування для української освіти вдалося розблокувати у фонді GPE. 25 мільйонів розподіляться між ЮНІСЕФ та ЮНЕСКО, що відповідатимуть за реалізацію програми в партнерстві з МОН та Посольством Фінляндії (Координаційний орган GPE в Україні).

Таку інформацію зазначили в Міністерстві освіти та науки. 

Міносвіти наполегливо працювало протягом останнього року над процесом розблокування коштів. Саме тому потрібно було залучити кошти або підтримку донорів. Відповідну підтримку у вигляді ноутбуків для вчителів, доступу до програмного забезпечення, підвищення цифрових навичок вчителів надали Google та Microsoft.

«Це перший випадок, коли партнери із приватного сектору надали необхідне співфінансування в комбінованому форматі для країни-партнера, щоб розблокувати кошти в межах механізму GPE Multiplier», — зауважили в освітньому відомстві.

«Для підтримки України GPE об’єднало високотехнологічні компанії та провідні гуманітарні організації. Завдяки розблокованим коштам ми допоможемо найбільш вразливим дівчатам і хлопцям отримати доступ до різних форматів та інструментів навчання, поліпшити їхній психологічний та емоційний стан. Ми дуже вдячні нашим партнерам за яскравий приклад гармонійної спільної роботи», — наголосив Дмитро Завгородній, заступник міністра освіти та науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Передбачається, що впродовж наступних двох років залучені кошту допоможуть реалізувати наступні пункти:

  • передачу ноутбуків та планшетів учням шкіл та технічне оснащення цифрових освітніх центрів;
  • оцінювання освітніх втрат та впровадження програм для надолуження знань, зокрема, тьюторинг;
  • придбання навчальних матеріалів та створення е-контенту;
  • надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу;
  • професійний розвиток вчителів;
  • підтримка цифрової освітньої екосистеми.

Міністерсво освіти і науки та GPE зокрема почали працювати над розблокуванням другої фази, що становить 14,5 млн доларів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді