Кому потрібно складати ДПА та чи можна це зробити у своїй школі

Освітній омбудсмен прокоментував ситуацію із проходженням ДПА цього року та пояснив певні моменти цієї теми

Державна підсумкова атестація в 2021 році

Якість освіти: готовий словник термінівОсвітній омбудсмен Сергій Горбачов наголосив, що учні за бажанням можуть не складати ДПА у школі, адже її скасували на законодавчому рівні. А також надав пояснення: кому все ж таки необхідне ДПА для вступу та чи можна скласти іспити у своїх школі.

Освітній експерт підтвердив, що державну підсумкову атестацію у формі ЗНО цього року можуть не складати ті одинадцятикласники, які не планують вступати до вищого навчального закладу.

Протокол державної підсумкової атестації

Проте Сергій Горбачов радить випускникам, які хочуть вступити до іноземного вишу, обов’язково складати ЗНО.

«Закордонні університети приймають тільки оцінки та свідоцтва, занесені в державну базу. Минулого року люди говорили, що іноземні університети не вимагають ЗНО. Але у серпні почалися звернення, щоб дали можливість скласти ЗНО для вступу», — прокоментував омбудсмен.

Окрім того, освітній омбудсмен повідомив, що випускники можуть скласти ДПА у своєму закладі освіти за програмою, яку укладе школа.

Сергій Горбачов також зазначив, що якщо з різних причин учень не зміг потрапити на основну сесію ЗНО, то він може зареєструватися на додаткову сесію, яка триватиме з 29 червня до 14 липня.

«Звісно, якщо людина захворіє і не зможе відвідати ні основну, ні додаткову сесії, то інших варіантів скласти ЗНО і стати студентом в цьому році немає. Але це можна буде зробити наступного року», — підсумував експерт.

Варто нагадати, що 6 травня розпочалася реєстрація на додаткову сесію проходження ЗНО-2021. Зареєструватися можна буде до 18 травня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді