Реформа НУШ має створити школу, в якій приємно навчатися

МОН реалізує реформу НУШ, що покликана створити школу, в якій буде приємно навчатися

Нова українська школа

Якість освіти: готовий словник термінівМіністерство освіти і науки буде активно впроваджувати реформу «Нова українська школа», що покликана створити школу, в якій буде приємно навчатися.

Таку інформацію повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет під час зустрічі з головою представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лоттою Сильвандер.

Як він зазначив, проєкт Нової української школи даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті.

Міністр освіти та голова представництва ЮНІСЕФ в Україні зустрілися з метою обговорення продовження співпраці щодо впровадження освітніх реформ, зокрема «Нової української школи», інклюзивної освіти, дистанційного навчання, освіти в умовах пандемії та конфлікту на Сході України.

Власна шкільна соцмережа, централізований освітній процес, архів документів, можливість моніторити якість освіти в закладі — усе це про освітню платформу НUMAN.

Зокрема, очільник освітнього відомства подякував Дитячому фонду ООН за підтримку, яку отримує українська система освіти та Міністерство освіти і науки.

«Ми дуже цінуємо допомогу Дитячого фонду ООН на всіх рівнях освіти — в дошкільній освіті, інклюзивному навчанні, шкільній освіті, щодо створення безпечних умов здобуття освіти. Розглядаю цю зустріч як можливість представити бачення системних перетворень у сфері освіти, поінформувати про подальші плани впровадження ключових освітніх реформ та підтвердити відповідні зобов'язання уряду й команди міністерства» — наголосив керівник Міносвіти.

Окрім того, Сергій Шкарлет запевнив голову представництва ЮНІСЕФ, що всі задекларовані Кабінетом Міністрів та Міністерством реформи та системні перетворення в освітній сфері є невідворотними.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді