Вчителі не матимуть доплат за роботу в умовах COVID-19

У бюджеті не враховані видатки на надбавки за роботу в умовах підвищеного ризику

Надбавки вчителям в умовах COVID-19

Працівник відмовляється від вакцинації: чи допускати до роботиУ державному та місцевих бюджетах не враховані видатки для встановлення освітянам надбавок за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я.

Така інформація повідомляється у листі Міністерства освіти і науки у відповідь на звернення Київської профспілки працівників освіти і науки щодо додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу освітян.

Яка надбавка за престижність праці

В освітньому відомстві зазначають, що реалізація запропонованої пропозиції щодо встановлення всім працівникам закладів освіти додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я потребуватиме суттєвих додаткових витрат з державного та місцевих бюджетів.

«За інформацією Міністерства фінансів, зазначені видатки у державному та місцевих бюджетах на 2021 рік не враховані», — коментують у Міністерстві освіти.

Однак, у міністерстві зауважили, що встановлювати такі доплати і надбавки до заробітних плат мають право керівники закладів освіти у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків.

«Зокрема, працівникам закладів освіти, у тому числі й не педагогічним, для компенсації за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я керівником закладу може бути установлена надбавка за складність і напруженість у роботі у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки)», — наголосили в Міносвіти.

Також у листі МОН зазначено, що відомство зверталось до департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій з рекомендацією спрямовувати залишки освітньої субвенції, які утворилися на рахунках місцевих бюджетів, на забезпечення проведення дистанційного навчання та преміювання вчителів, встановлення їм надбавок за виконання особливо важливої роботи, за складність і напруженість у роботі.

«Місцеві органи виконавчої влади відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» можуть самостійно приймати рішення щодо встановлення стимулюючих виплат педагогічним працівникам», — повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42302

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді