МОН не планує прискорений перехід на 12-річне навчання

У Міносвіти спростували інформацію щодо прискореного переходу на 12-річне навчання

12-річна система навчання

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерство освіти і науки України прокоментувало інформацію стосовно переходу на 12-річну систему освіти до 2024 року.

Про це відомство зазначило на своїй сторінці Facebook. 

У повідомленні йдеться, що згідно із Законом України «Про освіту» перехід на 12-річну систему шкільної освіти має відбутися у 2027 році — як частина реформи НУШ.

Наразі фахівці працюють лише над розробленням державного стандарту про профільну старшу школу — цей документ визначатиме, яким буде навчання в старших класах.

Саме тому не можна говорити про будь-яке прискорення переходу на 12-річне навчання, оскільки освітній процес повинен бути послідовним і безперервним.

Зокрема, подібний перехід навчання потребує значних фінансових ресурсів, яких у бюджеті не передбачено.

Міносвіти спільно із низкою профільних експертів шукає різні варіанти подолання освітніх втрат, однак прискорений перехід на 12-річну систему шкільної освіти не розглядає.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46378

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5016

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді