Школи визначать самостійно строки початку канікул

Тривалість навчального року є внутрішнім питанням школи та визначатиметься педрадою

Початок канікул цього року

Працівник відмовляється від вакцинації: чи допускати до роботи

Вибір тривалості навчального року є внутрішнім питанням кожної школи та має визначатись педагогічною радою закладу освіти.

Така інформація зазначена в листі-роз’ясненні Міністерства освіти і науки про організоване завершення 2020/21 навчального року та початок канікул.

Окрім того, в освітньому відомстві повідомляють, що відповідно до законодавства освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, який закінчується не пізніше 1 липня.

«При цьому структура та тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження, встановленого відповідним навчальним планом», — акцентують у Міністерстві освіти.

Зокрема, у міністерстві наголосили, що подібні рішення мають ухвалюватися з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо.

«У межах академічної автономії питання організації виконання освітньої програми, навчального плану та освітнього процесу є внутрішнім питанням кожного закладу загальної середньої освіти, його педагогічної ради та завданням педагогічних працівників», — зазначили у Міністерстві освіти і науки України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді