Директори шкіл обов’язково мають письмово звертатися до засновників

Освітній омбудсмен розповів як керівництву школи ефективно звертатися по фінансову допомогу до державних установ

Як директору школи забезпечити фінансування школи, — освітній омбудсмен

Новий перелік лікарських засобів для медпункту: СКАЧАТИ

Адміністрація закладів освіти має постійно звертатися до засновників із письмовими запитами щодо фінансового забезпечення.

Таку думку висловив освітній омбудсмен Сергій Горбачов у своїй публікації на Facebook.

«З досвіду чималої кількості директорів шкіл (та й із власного досвіду директора школи) знаю, що якщо не мовчати, постійно ПИСЬМОВО звертатися до відділу, управління чи департаменту освіти, наголошуючи на необхідності забезпечення закладу всім необхідним відповідно до вимог ст. 25 Закону України «Про освіту», то чиновники ДУЖЕ ШВИДКО розуміють, що треба виконувати вимоги закону й забезпечувати, а не робити вигляд, що “ми ж не знали”.

[…] Бо, якщо, не дай Боже, щось станеться через відсутність у закладі освіти необхідного, то крайніми зроблять саме їх: директор же звертався (тобто — виконав свій обов’язок), а вони свого обов’язку забезпечити заклад освіти не виконали», — прокоментував Сергій Горбачов.

Як зазначав освітній омбудсмен, що якщо офіційних документів із запитами від закладу освіти не було, то чиновники скажуть, що вони не знали про потреби. Тому запити від директорів шкіл мають бути обов’язково задокументовані.

«І тоді вони (просто із почуття самозбереження) починають рухатися — і школа отримує те, що їй потрібно. Звісно, що не все і не відразу, але справа точно зрушить із мертвої точки», — наголошує Сергій Горбачов.

Зокрема, надсилати такі запити директору школи варто й добросовісним чиновникам, які дбають про освіту, аби вони мали актуальну інформацію про потреби закладу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді