Над підручниками з історії та географії працюватиме українсько-польська комісія

Українсько-польська комісія працюватиме над удосконаленням змісту підручників з історії та географії

Підручники з історії та географії

Готовність до роботи влітку: експрес-перевірка

Нещодавно відбулася зустріч міністра освіти і науки України Оксена Лісового з надзвичайним і повноважним послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцкі. Під час якої обговорювалося й питання діяльності українсько-польської комісії з питань підручників.

Таку інформацію зазначали на сайті Міністерства освіти та науки. 

Зокрема, серед обговорюваних тем були: підтримка українських здобувачів освіти, які знайшли прихисток у Польщі й забезпечення освітніх прав представників української та польської національних меншин в Польщі та Україні відповідно.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Щодо питання покращення змісту підручників сторони домовилися про взаємодію в межах діяльності українсько-польської комісії з питань удосконалення шкільних підручників з історії та географії.

Зазначимо, що результати дослідження виявили, що у сучасних польських підручниках Україна ХХ століття майже не представлена як самостійний суб’єкт історії, а включена в контекст польських подій — крім поодиноких сюжетів, які стосуються періоду революції 1917–1921 років, а також періоду незалежної України після 1991 року.

Проте науковці Українського інституту зауважують, що порівняно з іншими європейськими підручниками польські — це позитивний приклад, адже історія конфліктів, на переконання авторів, залишилася в минулому, а її розуміння й примирення історичної пам’яті українського та польського народів є основою добросусідства сьогодні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді