Рада зробила крок до створення ліцеїв у малих містах

У першому читанні ухвалено законопроєкт з вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв
У малих містах ради зможуть утворити комунальні ліцеї

Наказ про уточнення посадових інструкцій: ПРИКЛАД

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 4629-1 щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти.

Таким чином, проєкт скасовує норму, коли повноваження для утворення комунальних ліцеїв мали лише ради міст із населенням понад 50 тисяч осіб.

Положення про науковий ліцей та науковий ліцей-інтернат

Як повідомляють у Міністерстві освіти і науки, законопроєкт визначає нові вимоги до започаткування та провадження освітньої діяльності комунального ліцею, виконання яких має забезпечити засновник.

Окрім того, у документі проєкту передбачено, що опорні заклади освіти забезпечуватимуть здобуття не лише початкової та базової середньої освіти, а також і профільної середньої.

«Рішення про утворення комунальних ліцеїв як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання зможуть ухвалювати Верховна Рада АР Крим, обласні, міські ради та представницькі органи інших територіальних громад, які спроможні забезпечити функціонування ліцею відповідно до вимог законодавства», — коментують у Міністерстві освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді