Рекомендації для вчителів щодо проведення уроків для надолуження освітніх втрат учнів

У мережі презентували методичний посібник для вчителів «Подолання освітніх втрат з української мови та літератури в 5-11 класах»

Уроки щодо надолуження освітніх втрат

Як провести тарифікацію педагогів

Нещодавно відбулася презентація посібника «Подолання освітніх втрат з української мови та літератури. Методичні рекомендації та приклади уроків». Він був створений проєктом «Клуб НУШ» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Автором рекомендацій для освітян став Ігор Хворостяний — учитель української мови й літератури, кандидат філологічних наук, член робочих груп із розроблення державних стандартів освіти, співавтор програм і підручників НУШ, автор онлайн-курсів «Лайфхаки з української мови» і «Лайфхаки з української літератури», учитель Всеукраїнської школи онлайн.

«Цим посібником ми хотіли надихнути вчителів та вчительок української мови і літератури мислити поза межами роками перевірених конспектів і наповну використовувати принцип «менше — означає більше», — зазначають упорядники посібника.

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Відповідні методичні рекомендації містять наступні аспекти:

  • загальні принципи та планування подолання освітніх втрат у школі;
  • зміну моделей педагогічного мислення;
  • форми організації освітнього процесу в умовах війни;
  • стратегічну готовність до викладання онлайн (чекліст перед початком навчання);
  • надолуження освітніх втрат з української мови й літератури в 5-11 класах: алгоритм і ресурси, за допомогою яких можна розробляти навчальний контент;
  • приклади навчального контенту й педагогічного інструментарію, зокрема, для інтегрованих уроків.

Детальніше ознайомитися з посібниким можна в прикріпленому документі. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді