Міжнародна наукова олімпіада в Дубаї: реєстрація

В Україні розпочався відбір школярів для участі в Міжнародній молодіжній науковій олімпіаді IJSO 2021, фіналісти якої представлятимуть країну в Дубаї

Які документи перевіряють під час інституційного аудиту

Взяти участь у національному відборі можуть школярі, які навчаються у 8 класі та старші, віком 15 років, які володіють ґрунтовними знаннями з фізики, хімії та біології одночасно.

Для цього потенційним претендентам необхідно зареєструватися, заповнивши форму за посиланням. Реєстрація учасників триватиме до 5 травня 2021 року.

Національний відбір на території України буде складатися з двох етапів, за підсумками якого буде визначено 6 знавців природничих дисциплін. Саме вони і будуть представляти Україну на міжнародному фіналі в Дубаї (ОАЕ).

Етапи національного відбору

І етап пройде 25 травня, та передбачає онлайн-тестування з фізики, хімії та біології, що включатиме 45 завдань різного рівня складності (по 15 з кожного предмету) і триватиме 3 астрономічні години.

Формат, рівень складності та процес оцінювання завдань відповідатиме вимогам проведення міжнародного фіналу IJSO.

ІІ етап являє собою навчально-підготовчий табір, куди запросять найкращих учасників І етапу. Там школярі проходитимуть підготовку спільно із членами програмного комітету. За цими результатами 6 найкращих школярів отримають право представляти Україну на міжнародному фіналі олімпіади IJSO.

Щорічний звіт директора школи

З більш детальною інформацією, програмою та матеріалами олімпіади можна ознайомитися за посиланням. Варто додати, що у 2022 році гостей з усіх куточків світу зустрічатиме Київ, який було обрано місцем проведення міжнародної олімпіади IJSO.

Міжнародна олімпіада IJSO — це одна з 12 найпрестижніших світових наукових олімпіад для молоді, спрямована на популяризацію науки та природничих дисциплін.

Щороку школярі з усього світу збираються для того, щоб взяти участь в індивідуальних і командних змаганнях, продемонструвати й оцінити власні знання та досягнення у вивченні природничих наук.

У 2018 році Мала академія наук України взяла участь в олімпіаді як спостерігач, а в 2019 році відбувся дебют української команди, яка змогла гідно себе продемонструвати — отримати три бронзові медалі.

Особливістю олімпіади є комплексність і міждисциплінарність, учасники мають показати знання та навики одночасно з трьох природничих дисциплін: фізики, хімії та біології. Конкурсна програма міжнародного фіналу IJSO складається із змагання в теоретичних завданнях, тестах та розв’язанні задач, а також командному турі, який передбачає роботу над експериментальними завданнями.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді