Мінцифри створить всеукраїнський реєстр школярів і вчителів

Освітня інформаційна система буде містити державний реєстр школярів, вчителів та шкіл

Всеукраїнський реєстр школярівЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Міністерство цифрової трансформації планує створити освітню інформаційну систему, яка міститиме всеукраїнський реєстр школярів, вчителів і закладів освіти.

Таку інформацію зазначив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров в інтерв’ю для ЗМІ. 

Передбачається, що впровадження електронного документообігу в освіті допоможе позбутися зайвої бюрократії.

Наприклад, перехід з однієї школи в іншу стане легшим, бо все відбуватиметься електронно. 

Окрім того очікується, що електронний документообіг полегшить життя родинам в окупації, які раніше були змушені забирати паперові документи з окупованих шкіл.

Як повідомив Михайло Федоров, освітні документи будуть доступні у «Дії». Зокрема, у Міністерстві цифрової трансформації планують, що більшість фундаментальних проєктів, що пов'язані зі створенням освітньої інформаційної системи, будуть реалізовані до кінця цього року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4937

Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
10362

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді