Затверджено Порядки щодо прийому вступників до вишів і коледжів

У Міністерстві юстиції зареєстровано Порядки прийому на навчання для здобуття фахової передвищої та вищої освіти

Порядок вступу до ВНЗ у 2023 році

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

 


У Міністерстві юстиції України зареєстровано Порядки прийому на навчання для здобуття фахової передвищої та вищої освіти.

Як повідомили у Міністерстві освіти та науки, серед основних інструментів вступної кампанії 2023 року стане особистий електронний кабінет вступника, що надає можливість внести необхідні дані для подання заяв як на вступні випробування у заклади освіти, так і на участь у конкурсному відборі, дистанційно.

Для того, щоб підтвердити місце навчання абітурієнтам 2023 року достатньо буде визначитися в особистому електронному кабінеті вступника.

Конкурсний відбір до коледжів відбуватиметься на основі творчого конкурсу або співбесіди тих, хто вступатиме на бюджет, а також на основі мотиваційних листів вступників на контракт.

Для вступу на бакалавра абітурієнти складатимуть НМТ або творчий конкурс (для мистецьких та спортивних спеціальностей).

У 2023 році прийом студентів на магістратуру здійснюватиметься за результатами єдиного вступного випробування (ЄВІ), єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) або фахового іспиту закладу освіти.

Цього року збережені усі пільги та пільгові категорії, що передбачені законодавством, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

Вступники, що зареєструвалися та перебувають на ТОТ, зможуть пройти процедури вступної кампанії дистанційно та укласти договір про навчання впродовж трьох місяців після початку навчання.

Застосування пільг для жителів з територій активних бойових дій (територій можливих бойових дій) буде визначено у травні з урахуванням розвитку воєнно-політичної ситуації в Україні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5000

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді