В Уряді заплановано значний розвиток і трансформація системи освіти

Новий підхід до управління системою освіти стане ключовим вектором роботи уряду

Розвиток і трансформація освітиЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Новий підхід до управління системою освіти та тотальна боротьба з бюрократією стануть ключовим вектором роботи Кабінету Міністрів у напрямку реалізації освітньої реформи.

Таку інформацію зазначив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров після призначення на нову посаду в Кабінетів Міністрів.

Як він повідомив, у напрямку боротьби з бюрократією в освіті відбуватиметься трансформування закладів освіти в такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці.

Зокрема передбачається надання свободи управління ефективним менеджерам, які мають за мету реалізацію змін.

Серед планів для розвитку — трансформація освітніх просторів у сучасніші та навчання для освітніх менеджерів і викладачів.

Окрім того, важливу роль приділятимуть розвитку англійської мови, цифрових навичок та підприємництва.

«Світ не стоїть на місці. Поза нашою війною світ продовжує активно розвиватися. Наймогутніші держави з усіх сил конкурують за таланти. Технології змінюють актуальність професій. Освіта та наука потребують трансформації. Потрібні сміливіші та швидші зміни, щоб наші діти здобули знання, які відповідають викликам сучасності», — акцентував віцепрем’єр Михайло Федоров.

Раніше Верховна Рада підтримала пропозицію Кабінету Міністрів щодо посилення освітнього напряму в уряді шляхом надання додаткових повноважень службі віцепрем'єр-міністра.

Нагадаємо, що віцепрем'єр-міністру Михайлу Федорову, окрім діджиталізації, надано додаткові повноваження у сфері інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді