Як проходитиме пробне ЗНО на території червоних карантинних зон

Пробне ЗНО буде проходити в стандартному форматі із дотриманням всіх карантинних вимог

Як проходитиме пробне ЗНО на території червоних карантинних зон

Сім небезпечних челенджів: ВРАХУЙТЕ НАЙВАЖЛИВІШЕ

Таку інформацію повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

«Пробне ЗНО буде проходити в стандартному форматі, пункти тестування будуть працювати. Ухвалена постанова дозволяє нам проводити пробне ЗНО, основну сесію ЗНО, вступні іспити в магістратуру навіть в червоних карантинних зонах. Загалом для участі в пробному ЗНО зареєструвалися понад 140 тис. осіб, це суттєво менше, аніж минулого року. У стандартних аудиторіях традиційно перебуватимуть 15 учасників і двоє інструкторів, така кількість осіб у класах дозволяє дотриматися безпечних умов. Як і минулого року, принципи дистанціювання залишаються актуальними, так у процесі роботи над тестами учасники будуть знаходитися на безпечній відстані один від одного — 1,2 метри», — зазначила представниця УЦОЯО.

Також вона повідомила, що на вході кожного пункту тестування буде розміщено засоби дезінфекції, туалетні кімнати будуть забезпечені мийними засобами, а учасники повинні мати при собі маски або респіратори й індивідуальні санітайзери.

Як правильно дезінфікувати гаджети на оргтехніку

Окрім того, Тетяна Вакуленко зазначила, що питання формату проведення основної сесії ЗНО буде розглядатися під час найближчого засідання Комітет ВР з освіти, науки та інновацій.

«Фактично на цьому засіданні буде вирішуватися питання про те, чи обов’язковим цьогоріч буде проходження ДПА у формі ЗНО для випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, студентів професійних і професійно-технічних закладів освіти», — сказала заступниця директора УЦОЯО.

Варто нагадати, що в 2020 році пробне ЗНО було скасовано через епідемічну ситуацію. У 2021 році ЗНО відбудеться в установлені терміни: пробне ЗНО — 10 квітня, основна сесія ЗНО в період з 21 травня по 15 червня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді