Освітній омбудсмен закликає до змін освітньої програми для 5–9 класів

Сергій Горбачов розкритикував норми нової типової освітньої програми для учнів 5–9 класів

Як ліцензувати медичний кабінет школи

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов висловив критику з приводу норм нової типової освітньої програми для 5–9 класів у частині надмірного навантаження на школярів.

Про це він повідомив під час участі у діалоговій платформі «Освіта України 2021: стратегічні цілі в дії».

Як він зазначив, нова типова освітня програма, що ухвалена Міністерством освіти і науки у лютому цього року, зберегла значне навантаження на учнів, через що школярі мають по 7-8 уроків на день.

«Я не поділяю оптимістичної оцінки типової освітньої програми, оскільки вона зберегла величезне перевантаження на учнів. Наші діти у 5-6-7 класах мають по 7-8 уроків. Це абсолютно неприпустимо. Це треба змінювати», — акцентував Сергій Горбачов.

Окрім того, освітній омбудсмен запевнив, що наразі компромісним варіантом, який можна застосувати, враховуючи тривалість підготовки документів, є внесення змін до нового Санітарного регламенту щодо уроків фізичної культури.

«Це є зміни до Санітарного регламенту, який би виключив оцю дивну норму, що уроки фізкультури не входять до загального навантаження. Треба їх включати, треба бути чесними з собою. І врешті-решт дати нашим дітям можливість не лише навчатися, але й зберігати здоров’я», — наголосив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді