Спільний проєкт МОН і Світового банку щодо удосконалення вищої освіти в Україні

Міносвіти планує удосконалити програмне забезпечення для проведення цифрових іспитів

Удосконалення цифрових іспитів

Автономізація фінансів ЗДО: розв’язуємо робочі ситуації

Міністерство освіти та науки планує удосконалити програмне забезпечення для проведення цифрових іспитів у сфері вищої освіти, зокрема, для вступу до бакалаврату та магістратури.

Про цю мету зазначено в спільному проєкті Міносвіти та Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів». Зокрема відповідна ціль має бути реалізована цього року.

В освітньому відомстві наголошують, що цього року Світовий банк має намір інвестувати в удосконалення програмного забезпечення національного мультипредметного тесту, вступних іспитів до магістратури та єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Також у рамках проєкту передбачається модернізація Єдиної державної електронної бази з питань освіти, з метою сталого проведення вступної кампанії. 

Окрім того, цього року запланований запуск національного студентського опитування та єдиної електронної наукової системи.

Як повідомив перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, проєкт Світового банку та Міносвіти є єдиним інвестиційним проєктом міжнародних фінансових організацій, що надає комплексну підтримку реформуванню українського сектору вищої освіти.

Завданнями цього проєкту є: 

  • швидке реагування на нагальні потреби вищої освіти, 
  • забезпечення відповідності навичок та знань випускників закладів вищої освіти,  
  • підвищення ефективності використання бюджетних коштів в освіті, 
  • підвищення суспільної довіри до системи вищої освіти України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді