Міністр розповів про вагомість блоку історії України в НМТ-2023

Для вступу на гуманітарні спеціальності коефіцієнт балів за блок НМТ з історії України буде найбільшим

НМТ з історії УкраїниЯк працювати з трудовими книжками під час воєнного стану

Для вступу на гуманітарні спеціальності ваговий коефіцієнт балів за частину НМТ з історії України буде найбільшим.

Таку інформацію зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет щодо місця та значення предмета Історія України у цьогорічній вступній кампанії.

Як він зауважив, історія України залишається у системі зовнішнього оцінювання.

«Історія України ні в якому разі не зникне з системи тестування, особливо по гуманітаріях... На гуманітарні спеціальності коефіцієнт, який дає максимальну кількість балів, буде, звісно, в пріоритеті для історії України», — наголосив керівник Міносвіти.

Окрім того, він акцентував, що вступники зможуть використовувати для вступу будь-який третій предмет за вибором на НМТ.

«З кожним компонентом з цих п'яти наборів вступник може вступати за будь-яким напрямом, але для гуманітарних спеціальностей найбільший коефіцієнт балів буде саме з історії України», — підкреслив Сергій Шкарлет.

Зокрема, міністр погодився з думкою, що історія України в сучасних реаліях є надважливим предметом для сучасного українця.

«Але не погоджуюся з тим, що саме іспитом ми маємо спонукати вивчати історію України. Це мають батьки, суспільство, кожен громадянин чітко знати українську мову, українську історію, українську культуру, історію рідного краю, національні традиції незалежно від того чи є іспит, чи немає іспиту. Те, що робиться під примусом, це ніколи не буде на відмінно», — наголосив очільник освітнього відомства.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді