Розглядається законопроєкт щодо трудового договору вчителів-пенсіонерів

У ВР знаходиться проєкт закону, яким пропонується скасувати норму про контракти з вчителями-пенсіонерами

Розглядається законопроєкт щодо трудового договору вчителів-пенсіонерів

Як перевести педагогів-пенсіонерів на строкові трудові договори

На розгляд до Верховної Ради надійшов законопроєкт, який пропонує виключити норми законодавства щодо припинення безстрокового трудового договору з учителями, які досягли пенсійного віку, та укладання трудових договорів строком від одного до трьох років.

Цю інформацію зазначено в листі голови парламентського Комітету з питань освіти і науки Сергія Бабака у відповідь на звернення Профспілки працівників освіти і науки.

Зокрема, у проєкті закону пропонується виключити норми щодо припинення безстрокового трудового договору з керівниками шкіл та укладання з ними трудових договорів строком на шість років (з керівниками, які отримують пенсію за віком, — на один рік).

За інформацією голови профільного комітету 4 листопада 2020 року Комітет з питань освіти, науки та інновацій̆ розглянув вищезазначений̆ законопроект та спираючись на експертні висновки, а також на висновки відповідних комітетів Верховної̈ Ради, ухвалив рішення про повернення проєкту закону на доопрацювання.

Наразі законопроект включено до порядку денного п’ятої̈ сесії̈ Верховної̈ Ради дев’ятого скликання.

П’ята сесія Верховної Ради України розпочалася 2 лютого та триватиме до липня 2021 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що врахувати у питаннях пожежної безпеки у закладі освіти

Небезпечний вогонь захоплює зненацька місця з масовим перебуванням людей, а тим більше дітей. Таким місцем, зокрема, є заклади освіти. Як убезпечити і дітей, і колектив від небажаних наслідків, шо потрібно зробити керівнику закладу, яку превентивну роботу повинні проводити педагоги, що повинні знати неповнолітні відвідувачі школи чи дитсадка – читайте у статті
12425

З чого починати цивільний захист у закладі освіти

Все частіше об’єктами уражень ворога стає цивільне населення. Убезпечити найвразливішу категорію – наших дітей – від ракетних атак, зберегти їх життя – ось найважливіше завдання педагогів. Що повинен робити кожен учасник освітнього процесу, хто керує цивільним захистом у навчальному закладі і як організувати цей процес – читаймо далі
87331

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді